Lombok Couscous met kip en groenten

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 2 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 meiknollen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1/2 flespompoen
  • 1 kip
  • 250 gram wortels
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 kg fijne couscous
  • 5 takjes selderie
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl saffraanpoeder
  • 1 el fijne komijn
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el gemalen peperkorrels
  • 3 el zout

Bereiden

Kip snijden. Was de selderie, schil de tomaat en haf ze fijn. schil de knollen en snij ze door. was de paprika en de wortel en snij deze in grove stukken. schil de ui, de aubergine, de courgette en de pompoen en snij ze in grove stukken. Kip, ui, paprika en tomaat samen bakken (in de onderpan). Voeg de olijfolie, saffraanpoeder, komijn en het zout toe. Leg het deksel op de pan en schud alles stevig door elkaar. Zet nu de pan op het vuur en laat het geheel 15 min. bakken op hoog vuur. Zo nu en dan roeren. wortel en meiknol toevoegen en een beetje water erbij. laat het geheel 30 minuten koken. Leg de couscous in de grote schaal met een el zout en kneed er 3 el water doorheen, totdat het kleeft. voeg 1 el olijfolie en 5 el water toe en kneed tot het zacht wordt. Als de onderpan 45 minuten op het vuur staat, is het tijd om de stukken kip eruit te halen, omdat die anders stuk koken. de stukken pompoen, aubergine en courgette gaan hierna de onderpan in. voeg nog een scheutje water toe. Ok, das veel werk maar het is echt heel lekker! je kan ook minder groenten gebruiken hoor.

Materialen

eigenlijk heb je een couscouspan nodig, maar met een beetje creativiteit kom je er met een hapjespan ook wel!

Bronvermelding