Pompoensoep met oosters smaakje

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 liter kippen/groenten bouillon
  • 1 kg pompoen in stukjes
  • 2 tomaten ontveld
  • 15 gr roomboter/olie
  • 2 tl kerrie poeder
  • 1 mespuntje komijn poeder(djintan)
  • 2 theel gembersiroop of suiker
  • 1of2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gemberwortel klein gesneden
  • 1of2 chili pepertjes zonder zaatjes
  • peper en zout
  • 400 gr kokosmelk
  • 1 halve eetl rode currypasta
  • 1 eetl verse koreander
  • 3 blaadjes vers citroen blad
  • 1 stengel citroen gras (sereh)

Bereiden

ui-knoflook-pepertje fijnhakken boter of olie verhitten in grote soeppan ui-knofook-pepertje-pompoen-gemberwortel-tomatenblokjes-kerrie en komijn poeder zachtjes smoren 5min. bouillon toevoegen,citroen blad en gras toevoegen laten pruttelen tot pompoen zacht is ong 45 min.citroen blad en gras verwijderen. even laten afkoelen en soep pureeren met staafmixer. op smaak maken met zout en peper en een kleine halve eetlepel curriepasta(voorzichtig is heel snel te heet). soep terug op vuur zetten en cocos melk toevoegen.niet meer laten koken. seveer de soep met verse koreander

Materialen

staafmixer

Bronvermelding