Lasagne met romige spinaziesaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 tomaten
  • 20 gram boter
  • 100 gram gerookte spekreepjes
  • 1 ui
  • 450 gram spinazie a la creme, ontdooid
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 pak mix voor lasagne traditionale, 1 zakje lasagnesaus
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 3 dl melk
  • 150 gram gorgonzola
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd
  • 125 gram lasagnebladen verdi
  • 1 tl gedroogde oregano

Bereiden

- Maak de tomaten schoon, snijd er 1 in plakjes en de rest in stukjes. - verhit de boter en bak de spekreepjes al omscheppend 3 min. op een halfhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit hem 3 min. mee. - Schep de tomatenstukjes, de spinazie, de tomatenpuree, 7 dl water en het zakje mix voor lasagnesaus toe en breng alles aan de kook. - Roer het zakje mix voor bechamelsaus door de melk en laat het 5 min. staan. - Roer de gorgonzola erdoor. - Schep 1/3 van het spinaziemengsel in een schaal. Verdeel er 1/3 van de pijnboompitten over en dek het af met 1/3 deel van de lasagnebladen. - herhaal deze lagen totdat alles is opgebruikt. Schenk de bechamelsaus over de laatste laag, verdeel de tomaatplakjes erover en bestrooi met de oregano. - Bak de lasagne in een voorverwarmde over (200 graden) in ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar.

Bronvermelding