Kabeljauw met grove tapenade uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 10 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 stuks kabeljauw
  • 1 bosui
  • 3 (pomodori) tomaten
  • 2 teentjes (verse) knoflook
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 ons zwarte of knoflook olijven
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Vet de ovenschaal in met de olijfolie. Leg de 2 stukken kabeljauw in de ovenschaal. Doe onderstaande gesneden ingedrienten in een schaaltje het hussel het door elkaar: Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snij daarna de tomaat in reepjes Snij de bosui in ringetjes Snij of pers de knoflook Snij de basilicum in kleine stukjes/reepjes Snij de zwarte/knoflook olijven in ringetjes Doe alles in de schaal en hussel dit door elkaar. Rasp daarna de schil van ongeveer een halve citroen hier overheen. Verdeel de tapenade over de vis. Knijp een halve citroen over het geheel en doe het in de oven. Wanneer het vocht in de ovenschaal pruttelt, is het recept klaar

Materialen

Overnschaal (met anti aanbaklaag) Schaaltje om grove tapenade te mensen Rasp

Bronvermelding