Toemis boontjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 25-02-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g prinsessenboontjes
  • zout
  • 3 eetl. slaolie of andere olie
  • 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook uit knijper
  • 500 g gepelde tomaten
  • 1 eetl. sambal oelek
  • 1 eetl. suiker
  • 1 tl. laospoeder
  • 2 tl. ketjap benteng manis

Bereiden

Boontjes in een flinke bodem water met wat zout in ongeveer 15 min. net gaar koken. Goed uit laten lekken. Ondertussen olie verhitten en daarin de ui en knoflook glazig fruiten. Warmtebron zo laag mogelijk draaien. Tomaten in plakjes snijden, kroontjes en zaad verwijderen en de stukken tomaat bij de ui in de pan doen. Voeg de boontjes toe met sambal, suiker, laos en ketjap. Alles onder af en toe omscheppen door en door verwarmen. Eventueel nog zout of ketjap toevoegen.

Bronvermelding