Lempers (± 30 stuks)

Rijst, Hapje, 20 personen, Oosters.
Voorbereiding: 600 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2018 | 37 keer bewaard

Ingrediënten

  • 450 g kipfilet
  • 1 kg ketanrijst
  • 1 blok santen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl kencur
  • 1 stengel sereh
  • 1 blok bouillon
  • 1 ui
  • 3 nootjes kemirie
  • 1 blad djeruk purut
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 tl kunir
  • 2 dl santen
  • peper, zout

Bereiden

Kip koken, uit elkaar halen en fijnsnijden. Ketanrijst wassen en 1 uur in water laten staan. Een liter water met het blok santen aan de kook brengen met royaal zout (water moet zilte smaak krijgen). Roeren tot santen is gesmolten, dan de uitgelekte ketanrijst toevoegen en blijven roeren tot dikke brei. 15 Min. met deksel op pan van vuur af laten staan. Dan in stomer ongeveer in 30 minuten gaar stomen. Alle kruiden behalve purut en sereh oeleken of in keukenmachine malen. Kruiden fruiten, santen toevoegen en de kipfilet. Op smaak brengen met zout en peper. Rijst en vulling laten afkoelen. M.b.v. 2 boterhamzakjes of rubberen handschoenen lempers vormen (plak rijst van 12 x 12 cm, 1/2 cm dik), 1 el kipvulling en het midden in de lengte erover verdelen en de rijst oprollen tot worstje. Folie strak erom wikkelen. Later de lempers in magnetron of oven (afhankelijk van plastic- of aluminiumfolie) verwarmen.

Materialen

aluminium- of plastic folie

Bronvermelding