Kip met witloof en peren

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 45 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 29-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kippenwitten
  • 8 witloofstronken
  • 2 peren
  • 1 flesje palmbier
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 1 dl room
  • 1 klontje boter
  • 1 el platte peterselie, fijngehakt
  • peper en zeezout

Bereiden

1. Zet een pot met dikke bodem op het vuur en laat een klontje boter in uitsmelten. 2. Leg er de gepeperde en gezouten kippenwitten in de boter en laat ze op een stevig vuur langs alle kanten een kleurtje krijgen. Zet dan het vuur lager en laat het vlees onder deksel gedurende 20 min zachtjes garen. Draai de borsten regelmatig om. 3. Haal de kip uit de pot. Leg ze op een serveerschotel, bedek met aluminiumfolie en zet weg in een lauwe oven van 80°C 4.Giet het braadvet weg. Laat dan de Palm in de pot vloeien. Voeg tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken zonder deksel. 5. Ondertussen snijden we het witloof in de lengte in twee. De peren snijden we in vier en we halen er het klokhuis en de steel uit. 6. Leg het witloof en de peren in het koikende bier. Zet het deksel op de pot en laat 25 min zachtjes garen. 7. Schep voorzichtig de peren en het witloof uit de pot en leg ze bij de kip. Houd warm in de oven. 8. Laat het vocht in de pot inkoken tot er nog maar de helft van overblijft. Voeg dan de room toe. Breng opnieuw aan de kook. Laat even inkoken tot een mooie, gebonden saus ontstaat. 9. Giet de saus over de kip, peren en het witloog. Werk af met peterselie.

Materialen

Pot met dikke bodem serveerschotel aluminiumfolie oven 80°C

Bronvermelding