Menu
Ritjah
Ingrediënten
- 300 g varkensvlees
- 1 ui
- 3 el sambal oelek
- 1/2 tl djahe
- zout
- olie
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 200 g sperziebonen
- 5 dl water
Bereiden
Snijd het vlees in blokjes.
Snijd de ui klein en vermeng deze met de sambal, de djahe en wat zout.
Verhit wat olie en fruit hierin de ui met de kruiden in ca 2 minuten.
Voeg het vlees toe en laat alles op een laag vuurtje lichtbruin worden.
Snijd de tomaten (gepeld) in stukje en de aubergine in plakjes.
Voeg deze aan het vlees toe en laat ze ongeveer 5 minuten smoren.
Maak de boontjes schoon en voeg deze met het water aan het gerecht toe.
Laat dit alles in ca 15 minuten gaar worden.
Bij Ritjah is een groentegerecht eigenlijk overbodig omdat het vlees en de groente 1 gerecht vormen.
Het gerecht is goed te combineren met een eiergerecht zoals sambal goreng telor en een saté oedeng.
Materialen