Witte chocolademousse

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 02-03-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 blaadje gelatine
  • 60 gram witte chocolade
  • 1 el heet water
  • 2 eidooiers
  • 25 gr suiker
  • 2 eiwitten

Bereiden

Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Hak de chocolade in stukjes. Smelt deze, au bain marie, zonder te roeren. Los de goed uitgeknepen gelatine in heet water op. Roer dit door de gesmolten chocolade. Klop de eidooiers met de suiker tot een dikke witte crème. Roer deze door de chocolade en laat het afkoelen tot de crème lauw is. Klop de eiwitten heel stijf en spatel deze door de lauwe chocoladecrème. Laat deze in de koelkast ca. 2 uur opstijven.

Materialen

garde of mixer steelpannetje kokend water ivm au bain marie

Bronvermelding