'Camping, Speedy Gonzales', van Dorien (vakantierecept, vlees, groente ....)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 09-04-2018 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g gehakt en .......

Bereiden

Dit gerecht komt van mijn zoon, maar ondertussen is het bij ons en tal van vriendinnen een graag gebruikt recept, vooral tijdens de vakantie. Dorien van der Meer - 3 eetl (olijf)olie 500 g gehakt 2 rode paprika's, in stukjes gesneden 1 dikke prei, fijne gesneden 1 blikje maïskorrels 2 blikjes kidneybonen in chilisaus 2 bananen, in plakjes gesneden 1 doos tacoschelpen (12 stuks) peper, zout potje Mexicaanse (taco-)saus - Gehakt met wat zout en peper rul bakken in de olie. Als het gehakt bruin is, paprika en prei toevoegen en enkele minuten meebakken. Tacoschelpen ondertussen 'voorverwarmen' door ze op de rand van de skottelbraai te klemmen en na enkele minuten om te keren. Maïskorrels en kidneybonen toevoegen en goed door verwarmen. - Vlak voor het opdienen de plakjes banaan door het gerecht scheppen. Serveren in de tacoschelpen met een beetje Mexicaanse saus. Lekker met salade.

Bronvermelding