Lauwe (of koude) couscous salade met feta

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2009 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram cous cous (naturel)
  • 10 blaadjes koriander
  • 5 steeltjes verse munt
  • 10 blaadjes basilicum
  • 5 steeltjes verse krul peterselie
  • 1 bouillon blokje
  • 1 dl water
  • 1 pakje feta
  • 75 gram zwarte olijven
  • 1 kipfilet
  • 2 (pomodori)tomaten
  • 1/4 deel komkommer
  • 1 citroen

Bereiden

Roer het bouillon blokje door warm of gekookt water. Voeg de bouillon toe aan de cous cous en laat het geheel 5 a 10 minuten wellen totdat de cous cous niet al te nat meer is. 'pureer' de koriander, munt, basilicum en peterselie met de staafmixer en voeg dit mengsel toe aan de cous cous. Bak de kipfilet met eventueel wat kipkruiden, peper, zout. Snij de kipfilet in stukjes Snij de tomaten in vieren, haal het vruchtvlees eruit en snij het overige deel in reepjes/stukjes Snij de olijven in ringetjes/stukjes Snij de komkommer in stukjes Snij/brokkel de feta in stukjes Rasp een halve citroen Meng alles door elkaar en knijp eventueel nog een halve citroen uit en meng die door het geheel Lekker voor zomers

Materialen

staafmixer

Bronvermelding