Witloofsoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui in stukken
  • 1 kg witloof in stukken gesneden
  • 1 aardappel geschild en in stukken
  • 1 teen knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 dl room
  • 1 klontje boter

Bereiden

Prik de kruidnagels in de ui. Stoof de aardappel samen met het witloof in de boter zonder te laten kleuren. Voeg er de bouillon, laurier, look en de stukken ui bij en laat zachtjes koken gedurende 40 minuten. Verwijder de laurier en de kruidnagel. Mix de soep en giet er de room bij. Breng op smaak met peper en zout.

Materialen

kookpan

Bronvermelding