Bospaddestoelensoep met knoflookcroutons

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 31-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 dl wildfond of 8 dl vleesbouillon
  • 1 eetl/theel gehakte tijm/ gedr. tijm
  • 200 gr gemengde paddestoelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 sneetjes witbrood ( niet te vers )
  • 1 eetl balsamicoazijn

Bereiden

Verwarm de wildfond met de tijm. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon. Snijd ze in reepjes of plakjes. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olijfolie. Snijd het brood in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 gr. Verhit 1 eetl knoflook-olijfolie in een koekepan en bak hierin de paddenstoelen 2 min. Blus af meet balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond. Schep de broodblokjes door de rest van de knoflook olie en leg ze op een bakplaat ca 5 min in de hete oven totdat ze lichtbruin kleuren. Serveer de soep in kommen en strooi de croutons erover

Bronvermelding