Appelpudding

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 01-11-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr. custardpoeder
  • 40 gr. suiker + voor bestrooien
  • 700 ml. melk
  • 3 appels(goudrenet)
  • 2 eetl. boter + voor invetten
  • kaneel

Bereiden

Meng de custard met de suiker en roer dit los met wat koude melk. Breng de rest van de melk aan kook .Zet het vuur laag en doe al roerend het custardmengsel erbij. Breng het mengsel aan de kook en laat de pudding ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht 220 graden). Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder de klokhuizen en snijd de appeltjes in schijfjes. Vet een ovenschaal in, verdeel de appel over de bodem en bestrooi met wat kaneel. Verdeel de warme pudding erover, bestrooi met nog wat kaneel en suiker en verdeel de boter erover. Laat de appelpudding ca. 20 minuten middenin de oven goudbruin worden.

Bronvermelding