Compote van uien en knoflook

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Frans.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2004 | 32 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode uien gesnipperd
  • 8 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 dl rode wijn
  • 3 eetlepels rode port
  • 1 koffielepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels suiker
  • verse tijm, peper en zout

Bereiden

Fruit de ui glazig in de olijfolie. Doe er de knoflookbij. Laat een paar minuten meestoven. Blus met de wijn, de port en de wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat op een zacht vuur inkoken tot het vocht verdampt is. roer regelmatig om. Bewaar in potten met een schroefdeksel in de koelkast.

Materialen

kookpan

Bronvermelding