Menu
Empanada
Ingrediënten
- 8 plakken bladerdeeg (diepvries)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 prei (in ringetjes)
- 0,5 paprika (rood, groen of geel)
- 1 teen knoflook (uit de pers)
- 1 el olijfolie
- 50 gram geraspte kaas
- 0,5 bakje champignons
- 4 ons rundergehakt
- zout, peper, groene kruiden
Bereiden
Bladerdeeg laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Intussen in koekenpan ui fruiten met de knoflook. Toevoegen paprika, prei, champignons. Naar smaak kruiden toevoegen.
Gehakt rul meebakken.
4 Plakjes bladerdeeg als vierkant aan elkaar plakken en op bakpapier leggen.
Inhoud van koekenpan op het bladerdeeg verdelen (evt. overtollig vocht zoveel mogelijk afgieten). Resterende 4 plakken bladerdeeg aan elkaar plakken en op de vulling leggen. Randen aan elkaar bevestigen met behulp van een vork (tanden erin drukken). In het midden een klein gaatje uit het bladerdeeg snijden. De geraspte kaas over het bladerdeeg verdelen. Bakpapier voorzichtig oppakken en op de bakplaat leggen. Plaat in het midden van de oven schuiven en ca. 30 minuten bakken.
Lekker met een rauwkostsalade.
Materialen
(glazen) bakplaat voor de oven bakpapier koekenpan