Een pittig gevuld aardappeltje

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 30-03-2008 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st. grote aardappelen
  • zout
  • 1 st. citroen
  • 1 1/2 eetl. boter
  • 1 eetl. melk
  • 4 eetl. tomatenketchup
  • 1/2 theel. chilipoeder
  • peper
  • 1 tak peterselie

Bereiden

Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en zout aardappelen in ca. 20 min. gaarkoken. Intussen schaal voorverwarmen. Citroen wassen en in 4 plakjes snijden. Aardappelen afgieten en uit pan nemen. Ca. 5 min. laten afkoelen. Met theelepeltje aardappelen tot op 1 1/2 cm. van de rand uithollen. Aardappelen op warme schaal leggen en warm houden. Uitholsel terug in de pan leggen en fijnstampen. Boter toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot stevige puree ontstaat. Tomatenketchup en chilipoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Door en door heet laten worden. In spuitzak scheppen. Puree in aardappelen spuiten. Garneren met een toefje peterselie en een plakje citroen.

Materialen

Pan, schaal

Bronvermelding