Ravioli met pompoen, boter en salie

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • pastadeeg voor 4 pers -zie basisrecept kookschrift
  • 1 biologische pompoen van 1kg
  • 25 gram amaretti
  • nootmuskaat
  • 100 gram parmigiano reggiano of grana padano
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 gram boter
  • 3 el verse salieblaadjes

Bereiden

Snijd de pompoen in vieren, schep zaadjes en draden eruit en schil hem met een stevige dunschiller. Snijd het pompoenvlees in blokjes en kook deze met een bodempje water in ongeveer 10 minuten gaar en zacht. Laat ze uitlekken en pureer ze in de keukenmachine. Doe de puree in een pannetje en laat dit zoveel mogelijk indikken. Maal de amaretti fijn en meng door de pompoen. Rasp de parmigiano reggiano en roer de helft door het pompoenmengsel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen. Maak het pastadeeg (zie recept en werkwijze elders in dit kookschrift) en kneed het tot het elastisch is. Verdeel het in 8 delen. Neem steeds één deel, haal het drie maal door de pastamachine op de dikste stand en vervolgens steeds een stand dunner tot de juiste dikte. Leg een lap pastadeeg op het werkvlak (of in de raviolivorm) en verdeel er op gelijke afstanden theelepeltjes van het pompoenmengsel over. Bestrijk de tussenruimten lichtjes met water en leg er een volgende lap pastadeeg op. Druk de deeglappen tussen de vulling aan en snijd er ravioli van. Leg de ravioli op een met pastameel bestoven bord en bestuif ze nog eens lichtjes met wat pastameel. Hak de salieblaadjes grof. Verhit de boter in een steelpannetje en schep het witte melkdeel eraf. Laat de boter lichtbruin (hazelnoot) kleuren. Voeg de salieblaadjes toe en bak ze kort mee in de boter. Kook intussen de ravioli in enkele minuten beetgaar. Giet ze af en meng het boter/saliemengsel en de rest van de kaas erdoor. Direct serveren.

Materialen

pastamachine, evt ravioli-vorm, keukenmachine

Bronvermelding