Vijgen uit de oven met mascarpone

Anders, Nagerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 30-10-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 verse vijgen
  • 4 el amarettini
  • 1 scheut marsala of amaretto
  • 1/2 bakje mascarpone
  • 4 tl vanillesuiker (zie recept kookschrift)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de vijgen, dep ze droog en snijd ze kruislings in, nét niet helemaal door. Leg in ieder ovenschaaltje een vijg en druk de vier punten een beetje van elkaar. Verbrokkel de amarettini grof en besprenkel ze met een scheut marsala of amaretto. Verdeel dit over de harten van de vier vijgen. Zet de vijgen in de oven gedurende ongeveer 7 minuten. Roer intussen de mascarpone los met de vanillesuiker. Haal de vijgen uit de oven en schep op iedere vijg een flinke lepel vanille-mascarpone. Eet smakelijk!

Materialen

4 ovenschaaltjes

Bronvermelding