Lasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 30 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram hamblokjes
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 250 gram champignons
  • 400 gram gepelde tomaten (blik)
  • 1 pot pastasaus (500 gram)
  • lasagnebladeren
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 deciliter melk
  • 150 gram verse kruidenroomkaas
  • 200 gram geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit olie in een hapjespan en bak de roerbakmix al omscheppend 5 minuten. Snijd de champignons in plakjes en schep de champignons door de groenten, bak alles 2 minuten. Schep de hamblokjes, gepelde tomaten en de pastasaus erdoor en laat de saus op een laag vuur 2 minuten zachtjes koken. Maak laagjes van de lasagne en de saus. Begin en eindig met een laagje saus. Leg de lasagnebladen telkens kruiselings in een ovenschaal. Prak een eetlepel bloem met een vork door de verse roomkaas. Voeg de melk toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook. Verdeel de kaassaus over de laatste tomatenlaag. Strooi de geraspte kaas erover. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 minuten bruin worden.

Bronvermelding