Menu
'Borrelhapjes, Paellakroketjes', verz. door Anneloes
Ingrediënten
- risottorijst en .....
Bereiden
ruim 450 g risottorijst
1 middelgrote ui, grof gehakt
1 laurierblad
1 tl knoflook, uitgeperst
1 eetl olijfolie
2 tl koenjit
hete kippenbouillon (tweemaal het volume van de rijst)
140 g chorizoworst
140 g serrano ham
bloem met wat zout en peper
2 eieren, los geroerd met melk
broodkruim of paneermeel
olie om de bolletjes te frituren
-
Doe de rijst in een pan, voeg de ui, het laurierblad, de knoflook, olijfolie en koenjit toe. Schenk de hete kippenbouillon erover. Breng de rijst aan de kook, draai het vuur laag en laat de rijst in 15 tot 20 minuten zachtjes gaarkoken. Haal de pan van het vuur en laat de rijst afkoelen.
-
Hak het vlees fijn in een keukenmachine en schep dit door de afgekoelde rijst. Er moet ongeveer evenveel vlees als rijst zijn. Het mengsel dient enigszins vochtig te zijn, zodat u er gemakkelijk balletjes van kunt vormen. Voeg als het te vochtig is een beetje bloem of paneermeel toe.
-
Vorm balletjes van het rijstmengsel. Rol ze door het bloemmengsel. Wentel de balletjes achtereenvolgens door het eiermengsel en het broodkruim. U kunt de balletjes nu frituren, maar ook in de koelkast bewaren tot later, tot de volgende dag of zelfs invriezen.
-
Verhit de olie tot 185 °en frituur de balletjes hierin goudbruin en knapperig. Heerlijk bij een biertje!