Boerenjongens

Anders, Drankje, 20 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 05-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr gele rozijnen
  • donne schil van halve citroen
  • 250 gr suiker
  • 1/2 fles brandewijn

Bereiden

was de rozijnen onder lauw stromend water. spoel ze daarna af onder koud water. laat ze op een schone doek uitlekken ,dep ze goed droog. breng 21/2 dl water aan de kook en voeg suiker en citroen schil toe. voeg de rozijnen toe en laat het tegen de kook aan 10 min koken . vul goed uitgekookte potten met het rozijnen stroopje schenk er zoveel brandewijn op zodat ze hellemaal onder staan voeg eventueel een beetje vanille extract toe sluit de potten . laat 6 weken staan op koele donkere plaats

Bronvermelding