Falafel

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 28-02-2005 | 43 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kopjes gekookte kikkererwten
  • 2 stuks geklopte eieren
  • 1/2 kopje fijngesneden selderie
  • 1/2 kopje fijngesneden lenteui
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 3 el tahinpasta
  • 3 el bloem
  • 1-2 tl cayennepeper
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 1/2 tl zout
  • 4 stuks pitabroodjes
  • 1/2 stuk komkommer
  • 2 kopjes tomatenblokjes
  • 4 el knoflooksaus

Bereiden

Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en pureren, als je het liever wat grover houdt kort aanzetten. Koud laten worden. Met bebloemde handen van het mengsel balletjes maken van ca. 2-3 cm doorsnee. Licht bestrooien met bloem en evt. afwerken met paneermeel. Olie verhitten tot 180 C en de balletjes hierin frituren. Onmiddellijk serveren in pitabroodjes met een fijngesneden komkommer, wat sla, alfalfa, dobbelsteentjes tomaat, eventueel wat pittige pepertjes. Als saus bijvoorbeeld tomaten-/sambalsaus of natuurlijk knoflooksaus.

Materialen

Keukenmachine of blender; frituurpan of diepe koekenpan

Bronvermelding