Poires belles Irenes

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeertjes
  • 1 fles zoete witte wijn
  • 250 cc water
  • 125 gram rietsuiker
  • 3 kruidnagels
  • 2 kardemompeulen
  • 1 vanillepeul
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eiwitten
  • 1 bakje mascarpone
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 chocoladecake
  • cacao, kaneel

Bereiden

Schil de peertjes en snijd een stukje aan de onderkant af, zodat ze kunnen blijven staan. Doe ze in een pan met de wijn, water, suiker en kruiden. De kardemompeulen eerst kneuzen, de vanillepeul door midden snijden. Stoof de peertjes in een ongeveer 3 kwartier tot een uur gaar en zacht. Sla de eiwitten met een snufje zout stijf. Zoet de mascarpone met de poedersuiker. Vouw de eiwitten voorzichtig door de creme. Laat het in de koelkast opstijven. Neem de peertjes apart, zeef het achtergebleven vocht en kook op hoog vuur in tot een siroop. Snijd de chocoladecake in dunne plakken. Meng de cacao met de kaneel. Leg per persoon een plakje cake op het bord, maak met twee lepels een quenelle van de mascarponecreme en leg deze op de cake. Snijd de peertjes in een waaier leg deze op de creme. Schenk wat siroop over het peertje en rondom het bord. Garneer met cacao-kaneelpoeder.

Bronvermelding