Aardappelsalade van krieltjes met rozemarijn

Salades, Buffet, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 900 gram krieltjes
  • 1 rode ui
  • 2 eetl. verse rozemarijn
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 eetl. balsamico azijn
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 dl. bouillion
  • zout
  • peper

Bereiden

Kook de krieltjes gaar giet ze af en laat ze uitlekken in een vergiet.Maak het rode uitje schoon en snipper het.De rozemarijn fijn knippen. De olie in de koekepan verhitten en de spekjes zachtjes uitbakken,uit de pan scheppen en in het overgebleven vet het uitje fruiten. De azijn en de boullion bij de ui in de koekepen doen en even mee laten warmen,op smaak brengen met peper en zout. In de saladeschaal de krieltjes en de spekjes mengen en de dressing erover schenken. De rozemarijn er over strooien.

Materialen

pan vergiet saladeschaal koekepan

Bronvermelding