Champignonsoep met chinese paddestoelen

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 2 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 06-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram champignons
  • 1 ui
  • 3 eetl. vloeibaar bak en braad
  • 850 ml. tuinkruidenbouillion
  • 3 eetl. gedroogde dragon
  • 1 potje chinese paddestoelenmix
  • 4 eetl. creme fraiche
  • zout
  • peper

Bereiden

Maak de champignons schoon en snijd ze in grove stukken,pel de ui en snipper ze. Maak in een pan de bak en braad heet en snipper het uitje,doe de chapignons erbij en laat ze even meebakken zodat ze ook even meekleuren. Doe de bouillion en de dragon erbij en laat de soep in ong. 20 minuten gaar worden. Laat het potje chinese paddestoelenmix uitlekken. Als de soep gaar is met een staafmixer glad pureren. Doe de chinese paddestoelenmix erbij en laat meewarmen. Roer de creme fraiche erdoor en warm dit ook even mee. Let op de soep mag niet meer koken.Afmaken met peper en zout.

Materialen

pan staafmixer

Bronvermelding