Mercimek Çorbasi (Linzensoep)

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 15-03-2007 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • Half glas linzen
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • halve winterwortel of 2 waspenen
  • eventueel een beetje gedroogde Spaanse peper
  • zout naar smaak (of bouillonblokje
  • munt (gedroogd of vers)
  • 1 schijfje citroen

Bereiden

Bereidingswijze: Snijd alle groenten grof. Doe alle ingrediënten, behalve het zout in een pan en zorg dat het geheel onder water staat (ongeveer 5 cm). Breng het geheel aan de kook. Controleer af en toe of er nog genoeg water in de pan zit en voeg zonodig water toe. Na ongeveer 20/25 minuten het geheel pureren. In een andere pan beetje olie verwarmen. Doe de linzenpuree in de pan en roer ongeveer twee minuten. Voeg dan kokend water toe tot de soep de juiste dikte bereikt heeft. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlak voor het serveren munt over de soep strooien en met schijfje citroen opdienen. Smakelijk eten!

Bronvermelding