Italiaanse aardappelpureesoesjes

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 07-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 kruimige aardappels
  • 1 dl water
  • 40 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • 1 theel gedroogde oregano
  • 3 eetl fijngesneden rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereiden

*Kook de aardappelen gaar en prak ze fijn of haal ze door een pureeknijper. *Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Voeg water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend de bloem toe. En roer het geheel tot een gladde saus. *Neem daarna de pan van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. *Voeg daarna de aardappelpuree. oregano, paprika en knoflook aan het beslag toe. *Laat het goed afkoelen. Vorm er daarna met twee dessertlepels bolletjes van. *Bak de bolletjes in heet frituurvet in 5 min. gaar.

Bronvermelding