Menu
Kikkererwtensoep met rookworst
Ingrediënten
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 wortel (fijngesneden)
- 3 el olie
- 2 teentjes knoflook
- 5 ontvelde tomaten (fijngesneden)
- 1-2 tl paprikapoeder
- 1 l kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 1 blik (4 dl) kikkererwten (uitgelekt)
- 1 rookworst (plakjes)
- zout
- peper
- 4 el fijngesneden kruiden (peterselie+selderij)
Bereiden
Bak 1 fijngesneden ui en 1 fijngesneden wortel ca. 5 min. in 3 el olie.
Voeg 2 geperste teentjes knoflook, 5 ontvelde en fijngesneden tomaten en 1-2 tl paprikapoeder toe en bak alles 5-7 min. op zacht vuur.
Voeg 1l kippenbouillon en 1 blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 min. zacht koken.
Roer er 1 blik (à 4 dl) uitgelekte kikkererwten en 1 grove rookworst in plakjes door en verwarm de soep nog 10 min.
Breng op smaak met zout, peper en 4 el fijngesneden kruiden (peterselie en selderij).