Kikkererwtensoep met rookworst

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-02-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 wortel (fijngesneden)
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 ontvelde tomaten (fijngesneden)
  • 1-2 tl paprikapoeder
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blik (4 dl) kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 rookworst (plakjes)
  • zout
  • peper
  • 4 el fijngesneden kruiden (peterselie+selderij)

Bereiden

Bak 1 fijngesneden ui en 1 fijngesneden wortel ca. 5 min. in 3 el olie. Voeg 2 geperste teentjes knoflook, 5 ontvelde en fijngesneden tomaten en 1-2 tl paprikapoeder toe en bak alles 5-7 min. op zacht vuur. Voeg 1l kippenbouillon en 1 blaadje laurier toe en laat de soep ca. 15 min. zacht koken. Roer er 1 blik (à 4 dl) uitgelekte kikkererwten en 1 grove rookworst in plakjes door en verwarm de soep nog 10 min. Breng op smaak met zout, peper en 4 el fijngesneden kruiden (peterselie en selderij).

Bronvermelding