Menu
Aardappelrookworstsalade
Ingrediënten
- 1,5 kg aardappelen
- 4 eieren
- 1/2 komkommer
- 4 papirka's (geroosterd) pot
- 3 tomaten
- 1 rookworst (plakjes)
- 6 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 2 tl mosterd
- zout
- peper
- 1 rode ui (ringen)
- 3-4 el fijngesneden peterselie
Bereiden
Kook 1.5 kg aardappelen met zout gaar in 20-25 min., laat ze afkoelen en snijd ze in partjes.
Kook 4 eieren in ca. 7 min. hard.
Spoel ze koud, pel ze en snijd ze in partjes.
Meng de aardappelen met ei, 1/2 komkommer, ongeschild en in reepjes, 4 geroosterde paprika's (pot) in repen, 3 tomaten in partjes en 1 (gewelde) rookworst in plakjes.
Meng voor de dressing 6 el olijfolie met 2 el witte wijnazijn, 2 tl mosterd en wat zout en peper.
Schenk de dressing over de salade en garneer met 1 rode ui in ringen en 3-4 el fijngesneden peterselie.