Aardappelrookworstsalade

Salades, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-02-2005 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg aardappelen
  • 4 eieren
  • 1/2 komkommer
  • 4 papirka's (geroosterd) pot
  • 3 tomaten
  • 1 rookworst (plakjes)
  • 6 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 tl mosterd
  • zout
  • peper
  • 1 rode ui (ringen)
  • 3-4 el fijngesneden peterselie

Bereiden

Kook 1.5 kg aardappelen met zout gaar in 20-25 min., laat ze afkoelen en snijd ze in partjes. Kook 4 eieren in ca. 7 min. hard. Spoel ze koud, pel ze en snijd ze in partjes. Meng de aardappelen met ei, 1/2 komkommer, ongeschild en in reepjes, 4 geroosterde paprika's (pot) in repen, 3 tomaten in partjes en 1 (gewelde) rookworst in plakjes. Meng voor de dressing 6 el olijfolie met 2 el witte wijnazijn, 2 tl mosterd en wat zout en peper. Schenk de dressing over de salade en garneer met 1 rode ui in ringen en 3-4 el fijngesneden peterselie.

Bronvermelding