Menu
Babi Pangang
Ingrediënten
- 500 gram hamlappen
- 1 el appelstroop
- 2 grote uien (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 3 el bruine suiker
- 5 el zoete ketjap
- 1 el sambal oelek
- 1 bouillonblokje
- 1 blikje tomatenpuree (klein)
- 1 potje atjar tjampoer
- maizena
- zout en peper
- boter
Bereiden
Snijd de hamlappen in reepjes. Kruid het vlees met zout en peper. Bak het vervolgens samen met de ui en de knoflook in hete boter. Roer de suiker, ketjap en sambal doorelkaar en voeg dit aan het vlees toe. Los de tomatenpuree en het bouillonblokje met de stroop op in 2,5 dl water en doe de saus bij het vlees. Voeg op het laatst de atjar tjampoer toe en bind vervolgens alles met wat maizena.
Lekker met mie en een fruitsalade.
Voedingswaarde p.p. 283 kcal