Cajunschotel met mais

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-04-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipkarbonades of kipfilet
  • 1 el cajunkruiden
  • 3 el olie
  • 2 dl tomatenketchup
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 blik mais (200 gr)
  • 100 gr roomkaas (monchou of kruidenroomkaas)
  • 2 vleestomaten
  • 1 el versgehalte koriander of kervel

Bereiden

1. Bestrooi de kip met cajunkruiden. Snijd de kipfilet evt in repen. Verhit de olie en bak de kip rondom bruin. 2. Voeg de tomatenketchup en sambal toe en laat de kip met de deksel op de pan zachtjes stoven. Kipkarbonades 25 min, kipfilets 15 min. 3. Giet de mais af en laat deze goed uitlekken. Sche de mais en de roomkaas in gedeelten door het gerecht. 4. kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. 5. Schep de tomatenblokjes door het gerecht. warm alles 5 min. goed door. Schep af en toe even om. 6. Meng de versgehakte korainder of kervel erdoor. Serveer het gerecht met rijst en een frisse groene salade.

Bronvermelding