Couscous met groenten uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 140 minuten,

Laatst aangepast: 16-11-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 rode uien
  • 2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 1 prei
  • 2 zoete aardappelen
  • 5 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 30 gr. verse gember
  • verse rozemarijn
  • 1,5 dl. olijfolie
  • 2 tl. vloeibare honing
  • peper en zout
  • harissa
  • 1 pak couscous ah biologisch

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. De uien schillen en in 4-6 stukken snijden. Courgette in de lengte halveren en in 6 stukken . Paprika´s van zaden ontdoen en in parten snijden. Aubergine in 8 stukken. Prei in de lengte in drie en vervolgens in lange repen. Aardappelen schillen, halveren en in lange repen snijden. Tomaten in 4 stukken. Knoflook persen. Alles verdelen over het bakblik. Gember in plakjes snijden en erdoor scheppen. Een paar takjes rozemarijn erbij. Bestooien met peper en zout. De honing en de olijfolie eroverheen gieten. In de oven zetten, minstens 1 1/2 uur. Af en toe omroeren Wanneer de groenten bijna klaar zijn, de couscous klaarmaken volgens de verpakking

Materialen

Teflon bakblik van 30x40 en 4cm. hoog

Bronvermelding