Menu
Rijst met spinazie en kikkererwten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 900 gr. spinazie (liefst wilde)
- 6 tomaten
- 2 tl. komijn
- 2 tl. chilipoeder
- 2 tl. korianderpoeder
- 2 tl. kerriepoeder
- stukje verse gember
- 1 rode peper
- 1 blik kikkererwten
- 1 groene paprika
- 1/2 tl. kurkuma
- rijst
- mangochutney
Bereiden
De paprika halveren, ontpitten en met het snijvlak naar beneden onder de grill leggen tot het velletje blaren krijgt en zwart kleurt, laten afkoelen in een plastic zakje en ontvellen.Apart houden.
Ondertussen, in een grote wok de fijngehakte uien fruiten.
Rode peper erbij
4 tomaten in stukjes, zonder zaad,even uitlekken, toevoegen.
Gember erbij.
Vuur hoog, tomaten tot papje koken.
Kruiden toevoegen.
beetje bij beetje de spinazie erbij, laten slinken.
Koken, een paar minuten.
Het geheel mag niet te waterig worden. (evt.beetje inkoken)
Intussen de rijst (naar keuze) koken.
In een klei pannetje klontje boter smelten, 1 tomaatje in stukjes zachtjes laten pruttelen.
Geroosterde paprika in kleine stukjes erbij.
Kruiden met kurkuma, gember en beetje zout.
Uitgelekte kikkererwten erbij, warm maken.
serveren: rijst op een diep bord scheppen.
Spinazie en kikkererwten opscheppen en lekker veel zoete mangochutney.
garneren met een paar plakjes tomaat.