Basboesa van Habiba

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 11-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr. boter
  • 125 gr. witte bastardsuiker
  • 2 eieren
  • vanille aroma
  • geraspte sinaasappelschil
  • 300 gr. smida (fijn) arabische griesmeel
  • 2 tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 1/2 dl Turkse yoghurt
  • geschaafde amandelen
  • 1 1/2 dl golden syrup
  • 2 el. citroensap
  • 1 el. oranjebloesemwater
  • 2 el. limoensap

Bereiden

De zachte boter met de suiker schuimig kloppen. De eieren erdoor kloppen, ook de vanille en sinaasrasp erdoor roeren. De gezeefde griesmeel met het zout en de bakpoeder erdoor scheppen, afgewisseld met de yoghurt. Bakblik invetten met wat boter. Beslag uitstrijken in de vom. 20-25 min. bakken in voorverwarmde oven, 200 graden. Citroensap, limoensap en oranjebloesemwater door de syrup roeren. Amandelschaafsel roosteren. Cake uit de oven halenen direct het amandelschaafsel er over verdelen. de koude syrup over de hete cake gieten en laten intrekken

Materialen

Teflon bakblik van20x30 4cm hoog

Bronvermelding