Menu
Hartige taart met zalm en prei
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg / bladerdeeg voor hartige taart
- 2 el olijfolie
- 300 gram prei, in ringetjes
- 200 gram gerookte zalm, in snippers
- 4 gedroogde tomaatjes in olie, in stukjes
- 4 eieren
- 1 dl kookroom
- zout en peper
- bieslook, fijngesneden
- 2 beschuiten
- geraspte kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bladerdeeg laten ontdooien. Olie verhitten in wok en prei ca. 5 minuten roerbakken. Zalm ca 1 minuut meebakken. Gedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Eieren met zout en peper loskloppen. Room en bieslook toevoegen. Ovenschaal of springvorm met bladerdeeg bekleden. Beschuiten over boden verkruimelen. Prei-zalmmengsel over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Geraspte kaas erover strooien. Taart in ca. 35 minuten goudbruin bakken.
Materialen
Ovenschaal of springvorm