Hartige taart met zalm en prei

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-07-2009 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg / bladerdeeg voor hartige taart
  • 2 el olijfolie
  • 300 gram prei, in ringetjes
  • 200 gram gerookte zalm, in snippers
  • 4 gedroogde tomaatjes in olie, in stukjes
  • 4 eieren
  • 1 dl kookroom
  • zout en peper
  • bieslook, fijngesneden
  • 2 beschuiten
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bladerdeeg laten ontdooien. Olie verhitten in wok en prei ca. 5 minuten roerbakken. Zalm ca 1 minuut meebakken. Gedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Eieren met zout en peper loskloppen. Room en bieslook toevoegen. Ovenschaal of springvorm met bladerdeeg bekleden. Beschuiten over boden verkruimelen. Prei-zalmmengsel over bodem verdelen. Eimengsel erover schenken. Geraspte kaas erover strooien. Taart in ca. 35 minuten goudbruin bakken.

Materialen

Ovenschaal of springvorm

Bronvermelding