Limonchello Sorbet

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 180 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 12-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 Verse perziken of nectarines
  • 150 ml limonchello
  • 2 el citroen sap
  • 200 ml water
  • 200 gr kristalsuiker

Bereiden

Meng het water en de suiker met de pollepel in de pan. Los de suiker bij matige hitte al roerend op. Laat het suikermengsel ongeveer 1 minuut koken. Neem de pan van het vuur en laat de suikerstroop afkoelen. Dit maakt ongeveer 300 ml suikerstroop. Suikerstroop kan ook van tevoren gemaakt worden en in een afgesloten fles is de koelkast bewaard worden. Het verse fruit kan ook eventueel vervangen worden voor fruit uit blik, let wel dat deze zoeter zijn. Ik spoel ze daarom zelf dan ook goed af met water. Pureer de perziken (of nectarines) goed. Voeg de limonchello het citroensap toe aan het gepureerde fruit. Voeg dit mengsel vervolgens weer toe aan de suikerstroop en schep dit alles in de ijsmachine. Bereid het ijs volgens de fabrieks aanwijzingen van jouw eigen machine. Bewaar de sorbet na bereiding, mindstens een paar uur in de vriezer voor gebruik. Serveer tip: met wat schijfjes perzik of nectarines. Nu heb je een erg originele en verfrissende spoon suggestie voor een dinner party.

Materialen

Roestvrijstalen pan Vuurvaste pollopel Ijsmachine

Bronvermelding