Menu
Pitabroodje met geroosterde kip
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1/2 tl paprika poeder
1 tl gemalen komijnzaadjes
6-7 el olijfolie
300 g kipfilet, in plakjes
3 lichtgroene paprika's
3 tomaten, in stukjes
2-3 el fijngesneden koriander
sap van 1/2 citroen
zout
cayennepeper
8 pitabroodjes
Bereidingswijze:
Meng de paprikapoeder, 1/2 tl komijn en 2 el olijfolie en wrijf hiermee de kipfilet in.
Laat de smaken ca. 30 minuten in trekken.
Prik de paprika's aan een vork en rooster ze in de gasvlam tot het vel rondom zwartgeblakerd is.
Laat ze in een gesloten plastic zak afkoelen en verwijder het vel en de zaadlijsten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Meng de paprika, tomaten, koriander, 1/2 tl komijn, citroensap en 4-5 el olijfolie en breng op smaak met zout en cayennepeper.
Rooster de plakjes kipfilet 2-3 minuten in een hete grillpan tot ze gaar zijn en goudbruin.
Rooster de pitabroodjes licht en snijd ze open.
Vul ze royaal met de salade en geroosterde kip.