Menu
Aardappel-uienkoekjes
Ingrediënten
- 6 grote aardappelen,ongeschild
- 1 middelgrote ui
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 el bloem
- 1/2 tl gedroogde gist
- zout / peper
- maisolie, voor frituren
Bereiden
Rasp de aardappelen met een grove rasp.
Laat ze 30-40 min staan in een kom, ze zullen wat vocht loslaten en oxideren.
Laat de geraspte aardappelen uitlekken en spoel ze onder de koude kraan. Druk het vocht eruit
Rasp de ui met een grove rasp en meng de ui met de aardappelen.. Voeg eieren, bloem, gist en zout en peper naar smaak toe.
Verhit een laagje olie van 3 mm in een koekenpan.
Schep met een schuimspaan in gedeelten wat aardappelmengsel uit de kom in de koekenpan.
Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze warm met zure room of appelmoes.