Kip Tandouri

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 13-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl volle yogurt
  • 1/2 eetlepel bloem
  • 1 pak gezeefde tomaten
  • 1 bekertje creme fraiche (halfvol)
  • 1 kippebouillontablet

Bereiden

In kommetje chilipoeder, koriander, komijn, gemberpoeder en kaneelpoeder door elkaar mengen. Kipfilet in reepjes snijden. Ui en knoflook pellen en zeer fijn hakken. In (hapjes)pan olie verhitten. Ui en knoflook toevoegen en ca. 1 minuut zachtjes bakken. Kruidenmengsel erdoor roeren en ca. 1/2 minuut meebakken. Kipreepjes erdoor scheppen en ca. 4 minuten meebakken, af en toe omscheppen. Intussen in een kommetje yogurt en bloem door elkaar mengen. Yogurtmengsel en gezeefde tomaten aan kip toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Geheel op zacht vuur afgedekt ca. 15 min laten sudderen. Creme fraiche erdoor roeren en eventueel nog op smaak brengen met wat zout.

Bronvermelding