Witlof in bladerdeeg

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 10-12-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stronkjes witlof
  • 2 dl water
  • 50 gram geraspte kaas
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout

Bereiden

1. verwijder de buitenste bladeren van de witlof en verwijder het bittere gedeelte. 2. Verwarm de oven voor op 225 Graden. 3. Was de groente 4. kook de witlof in ongeveer 10 minuten gaar 5. ontdooi de bladerdeeg en leg op ieder plakje bladerdeeg een plakje ham, zo dat de ham niet buiten het deeg steekt 6.leg het gekooke en goed uitgelekte witlof schuin op het deeg. 7. Rol het bladerdeeg op en plak de punten met koud water vast. 8. Leg de witlof in een ingevette overschaal en besmeer de bladerdeegpakjes met een geklopt ei. 9. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven. 10. Bak de witlof in 15 minuten goudbruin, bestrooi de schotel de laatste 5 minuten met de geraspte kaas. De bladerdeeg moet dan al wel lekker bruin zijn.

Materialen

grote ovenschaal

Bronvermelding