Kip / spinazie ovenschotel

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 1 lepel tijm
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 3 eetlepels geraspte kaas 30+
  • 2 groentelepels (zilvervlies) rijst
  • 400 gram diepvriesspinazie
  • 1 halve ui

Bereiden

1. bestrooi de kipfilet met zout, peper en tijm. 2. Gaar de kipfilet voor met wat olijfolie in een grill of koekenpan. (ongeveer 10 minuten). 3. Kook de rijst in 8 minuten en laat het 15 minuten staan zodat de rijst droog is. 4. Fruit in een hapjes pan een halve ui in de olijfolie en 5. doe er de diepvriesspinazie bij en laat die snel ontdooien. 6. Leg de diepvriesspinazie in een ingevette ovenschaal en 7. Leg de kipfilet op de spinazie. 8. Bestrooi de kip/spinazie schotel met de geraspte kaas. 9. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven bij 200 gr.

Materialen

ingevette ovenschaal

Bronvermelding