Linzen-kikkererwtensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 6 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 40 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 el. olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. kurkuma
  • 2 tl. komijn
  • verse gember
  • 1 spaanse peper
  • saffraan
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl. suiker
  • 1 el. bloem
  • 1 blik linzen
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 l. groentenbouillon
  • 4 stengels bleekselderij
  • 250 gr. soepgroenten
  • peper en zout
  • verse koriander
  • verse munt

Bereiden

Uien in stukjes, knoflook in plakjes snijden en in een grote pan in de hete olie bakken. Kaneel, kurkuma en komijn even meefruiten. Spaanse peper en de gember (in plakjes) erbij. Suiker en bloem even meebakken. Selderij (in stukjes) en zakje soepgroenten toevoegen. Groentenbouillon erbij doen en aan de kook brengen. Saffraan en het blikje tomatenpuree door de soep roeren. 10-15 minuten laten koken. De linzen en de kikkererwten laten uitlekken.(bonduelle) De helft van elk bij de soep doen. Alles even grof pureren in de blender. De rest van de linzen en de kikkererwten erbijdoen. Even doorkoken, is de soep de dik voeg wat water toe. Bestooien met fijngeknipte koriander en beetje muñt. Op smaak brengen met koriander, munt, zout en peper.

Materialen

Blender

Bronvermelding