Parfait met passievruchten

Anders, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Wachten: 240 minuten,

Laatst aangepast: 13-11-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram Passievruchten
  • 1 rasp van een sinaasappel
  • 1 sap van een sinaasappel
  • 2 eiwitten
  • 100 gram griessuiker
  • 3 dl opgeklopte slagroom
  • 4 physalis kersjes (garnituur)

Bereiden

1 Snijd de passievruchten in twee en lepel er het vruchtvlees uit. Haal ze door de mixer of door de groentemolen. En vervolgens door de zeef om een gladde puree te verkrijgen. Zet opzij in een slakom. 2 Meng de rasp van een sinaasappel, het sap en de puree van passievruchten. 3 Klop de eiwitten en de suiker gedurende 15 minuten met een elektrische klopper in een bain-marie, tot u een dikke en glanzende meringue verkrijgt. 4 Meng voorzichtig de slagroom met de meringue en voeg er dan de puree van passievruchten aan toe. 5 Giet het mengsel in 4 coupes of glazen en stop ze 4 uur in de diepvriezer. 6 Haal de parfaits uit de diepvriezer 20 minuten voor u ze opdient. Versier evenuteel met een physaliskersje.

Bronvermelding