Menu
Vegetarische couscous
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 80 ml. olijfolie
- 1 ui
- 1 kaneelstokje
- 1 kleine aubergine
- 2 middelgrote wortels
- 2 aardappels
- stuk pompoen
- 100 gr. sperziebonen
- 1 courgette
- 1 grote tomaat
- peterselie
- koriander
- 1/2 tl. piment
- 3 tl. harissa
- 3 ,5 dl. groentenbouillon
- zout en peper
- couscous biologisch ah
- Marokkaans brood
Bereiden
De ui fijn snijden.
Alle groenten in hapklare brokken snijden.
Olie in een grote zware pan verhitten.
De ui samen met het kaneelstokje op laag vuur fruiten.
Aubergine, wortels en aardappelen toevoegen.
15 min. stoven met het deksel op de pan.
Af en toe roeren met een houten lepel.
Pompoen, piment en harissa toevoegen.
Hete bouillon over het mengsel gieten.
Sperziebonen en courgette toevoegen.
Laten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Kikkererwten (bonduelle) laten uitlekken, en toevoegen.
Tomaat erbij en nog 5 min. tot alles goed warm is.
Kaneelstokje verwijderen.
Intussen de couscous klaarmaken volgens de verpakking maar neem bouillon in plaats van water.
Een grote schaal verwarmen.
Schep de couscous in het midden van de schaal en de groenten er omheen.
bestrooien met fijngeknipte peterselie en koriander.
Zet harissa op tafel en een mandje met wat Marokkaans brood.
Materialen
Grote ronde schaal.