Spinazietaart met mozzarella

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 35 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-11-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram Magere kwark
  • 3 el Olijfolie
  • 225 gram Tarwebloem
  • 1/2 tl Zout, peper
  • 4 el Paneermeel
  • 3 Scharreleieren
  • 1 dl kookroom of creme fresh
  • 450 gram spinazie a la creme (diepvries)
  • 1 el Gedroogde oregano
  • 6 zongedroogde tomaatjes in olie
  • 1 Mozzarellakaasje in plakjes

Bereiden

Roer de kwark en de olie door elkaar. Voeg de bloem en het zout toe en kneed het mengsel met koele handen tot een soepel deeg. Bekleed een ingevette lage taartvorm met het deeg. Bestrooi de bodem met het paneermeel. klop de eieren los met de room. Schep de ontdooide spinazie, de oregano, de in stukjes gesneden tomaatjes en het eimengsel door elkaar. Voeg peper e zout toe. Verdeel het mengsel over de taartbodem. leg de plakjes mozzarella erop. Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 graden) in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart iets afkoelen en serveer hem in punten gesneden. Lekker met kropsla.

Materialen

beslagkom taartvorm (26 cm)

Bronvermelding