Appel-kaneel muffins

Gebak, Brunch, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-11-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram witbroodmix
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 stuks eieren
  • 100 gram roomboter
  • 1 snuf zout
  • 150 ml melk
  • 1 snuf kaneel
  • 1 el citroenrasp
  • 1 stuks zurige appel
  • 3 el kristalsuiker om te bestrooien

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren luchtig. Smelt de boter. Zeef het bakmeel met de witbroodmix en het zout. Verwarm de melk tot lauw. Roer de boter bij de eieren. Schep afwisselend meel en melk en eventueel wat kaneel door het eierbeslag, het mag nog wat klonterig zijn. Schep tenslotte de in kleine stukjes gesneden appel door het beslag. Laat het beslag 15 minuten rijzen onder een doek op een warme plek. Verdeel het dan over de vormpjes (vormpjes voor 2/3 vullen) en kruis met een mes de bovenkant in. Bestrooi met wat kristalsuiker voor een krokant laagje. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Materialen

muffinvormpjes

Bronvermelding