Menu
Zeeduivel
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 8 el. olijfolie
- 4 el. koriander
- 1 tl. komijn
- 100 ml. water
- zout en peper
- cayennepeper
- harissa
- 1 kg. zeeduivel
- 4 rijpe tomaten
- 2 kleine groene paprika's
- 15 zwarte olijven
- 1/2 ingelegde citroen
- 1 tl. gember
- saffraan
- 1 citroen
Bereiden
Maak eerst de "chermoula"
Hiervoor meng je in een kom 2 teentjes geperste knoflook,3 el. olie,4 el. gehakte koriander,1 tl. komijn,zout en water.
Cayennepeper en harissa (hete peperpasta) naar smaak toevoegen
Alles goed door elkaar husselen.
De vis in stukken snijden en marineren in de chermoula.( 1 el. apart houden voor de saus)
Paprika's roosteren in de oven,ontvellen en in reepjes snijden.
Tomaten even in kokend water, ontvellen en in 4 stukken snijden.
Saus aanmaken, meng 5 el. olie met 1 tl. gember,1 el. chermoula,saffraan, zout en peper.
Vis uit de marinade halen.
Leg de paprika's in de pan,daarop de vis, giet de saus er overheen en leg daarop de tomaten.
Met deksel 40 min. op een laag vuur.
Olijven en in reepjes gesneden schil van de ingelegde citoen erbij doen.
Nog 5 min. pruttelen zonder deksel.
Geef de citroen er apart bij.
Materialen
Een zware pan