Sardines van Yoessef

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-02-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • cayennepeper
  • 2 el. peterselie
  • 2 el. koriander
  • citroensap
  • 600 gr. sardienen
  • bloem
  • zonnebloemolie
  • zout
  • citroen

Bereiden

Maak eerst de chermoula. Knoflook uit de knijper,zout ,komijn, cayennepeper, paprikapoeder en de fijngeknipte koriander en peterselie in een kom doen. Mengen en citroesap erdoor doen tot een smeuig geheel. De visjes schoonmaken is het meeste werk. Neem niet te grote en niet te kleine sardientjes. Afspoelen onder de kraan en de losse schubben er afwrijven. Kop eraf snijden,ingewanden en graat verwijderen.(staartje laten zitten. Op een schone theedoek leggen, met de velkant naar beneden. De chermoula verdelen over de helft van de sardienen, de andere helf er bovenop leggen, even aandrukken. Door de bloem wentelen. Een flinke laag olie in de pan verhitte. De sardienen hierin bakken (niet te veel tegelijk). Op een keukenpapier even laten uitlekken.

Materialen

Grote zware koekepan

Bronvermelding