1001 smaken (Couscous met zalm)

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dl couscous
  • 1 bakje turkse yoghurt
  • 1 bosje munt
  • 1/2 komkommer
  • zout en peper
  • 2 moten zalmfilet
  • 2 rode pepers
  • 3 tenen knoflook
  • 1 scheut olie
  • 1 bosje koriander

Bereiden

Mint couscous; Snij de komkommer fijn en voeg in een kom samen met de turkse yoghurt. Knip hierboven de munt fijn en breng op smaak met zout en peper. Bereid de couscous volgens recept. Vlak voor de vis klaar is, kan je de couscous met het yoghurtmengsel samenvoegen. Zalm met chilipesto; Snijd de chilis doormidden en verwijder de zaadjes. Hak dit fijn samen met de knoflook, knip er de koriander boven fijn en voeg een scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Strooi wat zout en peper over de zalm en verhit olijfolie in een pan. Snij de zalm doormidden en bak op hoog vuur eerst aan de kant van het vel en draai dan om en bak even op de viskant. Draai weer om en zet het vuur zacht. Verdeel de chilipesto over de zalmstukken en laat langzaam gaar worden.

Bronvermelding